Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden
Club voor de Bracco Italiano & Spinone in Nederland
ORGANISATIE
CLUB ONLINE
ONZE RASSEN
PUPS & HERPLAATS
FOKKEN
CLUB INFO
RESULTATEN
EMAIL
CONTACT
BESTUUR LEDEN BLOG BRACCO ITALIANO GEBOORTEBERICHT VISJ FOK REGELS CLUB NIEUWS SHOW VOORZITTER
COMMISSIE FACEBOOK PAGINA SPINONE DEKBERICHT VISJ FOKKERS AGENDA WERK SECRETARIS
STATUTEN & HR WEBPAGINA HOME HERPLAATSER GEZONDHEID NIEUWS ARCHIEF KAMPIOEN PARADE PENNINGMEESTER
AANMELDEN LID       LINK VISJ TITELS  

CLUB NIEUWSACTUEEL

GEZONDHEID Bracco Italiano & Spinone

Melden van ziekte en/of overlijden van uw hond

GEZONDHEID BRACCO EN SPINONE
Met uw melding van een gezondheidsprobleem of de reden van overlijden van uw hond, helpt u mee om afwijkingen van de Bracco Italiano en Spinone in beeld te krijgen, ook de aandoeningen waarvan wij soms niet weten dat deze zich bij onze rassen voordoen.

NOODZAAK VAN MELDEN
Alleen met de medewerking van eigenaren en fokkers van de beide rassen kunnen we eventuele gezondheidsproblemen in kaart brengen en wellicht een trend signaleren. Het inspelen op een trend is ontzettend belangrijk voor het maken van het vereniging fokbeleid.

IEDEREEN KAN MELDEN
Dus ook als u geen lid bent van onze vereniging kan een melding over de gezondheid van de hond worden gemaakt en ingestuurd.
Wij stellen dit het bijzonder op prijs.

TAAK GEZONDHEIDSCOMMISSIE
Het registreren en vastleggen van informatie verkregen uit de ingestuurde meldingsformulieren.
Alle geregistreerde aandoeningen moeten zijn onderbouwd met verklaringen van eigenaar en zijn/haar dierenarts of specialist. Zo mogelijk met gegevens over het verloop van de aandoening. Informatie die niet verifieerbaar is wordt als dusdanig aangeduid in verslagen of niet gebruikt.
Dit is om de dataregistratie niet te vervuilen met onjuistheden. De commissie signaleert als er een eventuele trend ontstaat. Tenminste één keer per jaar roept de secretaris de commissie bij elkaar om onderling te overleggen over het belang van de binnen gekomen meldingen.

VISMELDING FORMULIER
DOWNLOADEN

KLIK HIER


MEER INFO
Epilepsie
Amyloidosis
Heupdysplasie
Elleboogdysplasie
Maagkanteling
Oog aandoening Cherry Eye
Oog aandoening Staar (cataract)
Oor ontsteking
Atopische allergie

Universitair Dierenziekenhuis
Utrecht

Heeft uw hond al langer dan een maand klachten van een oorontsteking in één of beide oren en verdwijnen deze klachten niet of blijven deze klachten terugkomen ondanks behandeling bij uw dierenarts? En overweegt u om uw hond hiervoor te laten behandelen in het Universitair Dierenziekenhuis? Dan kan u mogelijk een bijdrage leveren aan een onderzoek naar een nieuwe behandeling gericht op het bestrijden van de Pseudomonas bacterie. Met dit onderzoeken hopen we een betere behandeling aan te kunnen bieden voor honden met een hardnekkige oorontsteking ten gevolge van deze bacterie. Ook hopen we het verdere ontstaan van antibioticaresistentie te verminderen.
KLIK HIER VOOR MEER INFO>>>

 


 

 

Doel van de Gezondheidscommissie
Het verkrijgen van inzicht over terugkerende aandoeningen (al dan niet erfelijk) welke essentieel zijn voor de toekomst van de rassen en dus de vereniging.

VERSLAG SYMPOSIUM
0
1-04-2023
Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia

KLIK HIER >>>>>>>>

AANDACHT VOOR SPINONE EN EPILEPSIE
In het 'melding formulier' is speciale aandacht voor de aandoening epilepsie. In het Vereniging Fokreglement zijn regels opgenomen met betrekking tot de fokkerij en primaire epilepsie. Het in kaart brengen hoeveel en welke honden binnen het ras Spinone in Nederland aan deze ziekte lijden is belangrijk. Wij vragen u dan ook om mee te werken en dus juist bij deze aandoening het 'melding formulier' in te vullen. Heeft u het ingevuld stuur het dan naar
gezondheidcommissie@verenigingitaliaansestaandejachthonden.nl Laten we gezamenlijk proberen te beletten dat aandoeningen zich (verder) kunnen ontwikkelen binnen onze rassen.

AANDACHT VOOR BRACCO EN AMYLOIDOSIS
In het 'melding formulier' is speciale aandacht voor de aandoening amyloidosis. Het in kaart brengen hoeveel en welke honden binnen het ras Bracco Italiano in Nederland aan deze ziekte lijden is belangrijk. Wij vragen u dan ook om mee te werken en dus juist bij deze aandoening het 'melding formulier' in te vullen. Heeft u het ingevuld stuur het dan naar
gezondheidcommissie@verenigingitaliaansestaandejachthonden.nl
Laten we gezamenlijk proberen te beletten dat aandoeningen zich (verder) kunnen ontwikkelen binnen onze rassen.

 
   
© Vereniging Italiaanse Staande Jachthonden